הגדת מוס – הגדת "שיר המעלות לדוד". הצילום באדיבות דוד מוס
הייחודיות של ההגדה נובעת לא רק מיופיה או מייחודיות החומרים שהשתמש בהם מוס, אלא בעיקר מהתכתבות העיצוב והאמנות עם הפרשנות לטקסט.
ד"ר חיים נריה, אוצר אוסף היהודית על שם חיים וחנה סולומון בספרייה הלאומית, אומר כי הגדת מוס נותנת פרשנות עמוקה, ויזואלית ומודרנית לאחד הטקסטים העתיקים בעולם היהודי, "להגדת מוס יש משמעות כפולה – היא גם נותנת פרשנות מרתקת לטקסט המסורתי, היא מפתיעה את אלה שחושבים שהם מכירים היטב את ההגדה ובו בזמן מצליחה, באמצעות טכניקות האומנות והעיצוב, לקרב ולעניין בהגדה ציבורים רחבים המתעניינים באומנות – יהודים ולא יהודים".
מוס שילב טכניקות אמנותיות שונות לאורך היצירה – לא כדי להתנסות או להרחיב את טווח יכולותיו, אלא כ"דרך המושלמת לבטא" את הבנתו לטקסט הרלוונטי בהגדה. "הרעיון קובע את הטכניקה", הוא אומר כשהוא מנסה להגדיר את הקו המנחה של יצירתו.
כיוון שבהתחלה לא התכוון דוד מוס לשכפל את כתב היד, יש בהגדה המקורית מוטיבים שאינם ניתנים להעתקה כמו עלי זהב טהור המשובצים לאורך דפי הקלף, מראות משובצות אבני חן, וגזרות תחרה חתוכות באיזמל מנתחים.
"השתמשתי בגזירות נייר כאשר הן ביטאו את המושגים שרציתי להעביר", מסביר מוס את השימוש בטכניקה שנראית משני צדי העמוד, כדי להעביר את הפרשנויות השונות שההגדה מציגה למושג "עבד" – עבדות, עבודה, עבודה זרה ועבודת האל. "הצלליות זהות, אך הצד הראשון של העמוד מראה את העבדות במצרים. כאשר הופכים אותו, אותן צלליות גזורות מראות את אפיית המצה: עבודת האל".
